Onze visie

onze visie

Ons streven is om een mooie gezonde Franse Bulldog te fokken. Hierbij letten we extra op een de bouw van de hond en op de luchtwegen. We zien graag honden met een wat langere en flexibelere rug en een minder korte  neus.

Bij ons ideaal plaatje komt het staartje ten minste over de anus. We vinden goede luchtwegen ook erg belangrijk. Een Franse Bulldog rent en speelt graag en dit moet hij ook zonder problemen een tijdje prima kunnen volhouden.

Het is niet ons doel om de uitstraling van een Franse Bulldog compleet aan te passen, maar wel om het te optimaliseren om de gezondheid te bevorderen. Per slot van rekening willen we allemaal zo lang mogelijk van onze honden genieten en gunnen wij ze het beste.
We willen het lieve sociale karakter behouden en verder uitdiepen. tenslotte wil ik mijn honden goed kunnen inzetten als therapiehond en is mensgerichtheid en stressbestendigheid ook van belang.

streefpunten:

– langere snuit met mooie open neusgaten.
– Goede luchtwegen om warmer weer en joggen/hardlopen zonder problemen te kunnen ondergaan.
– Een staartje tot minimaal over de anus
– Een flexibele ruggengraat/wervelkolom met een aangename lengte die ook natuurlijke bevallingen verder moet bevorderen.
– Uiteraard een zacht en lief karakter
– en we willen zeer sociale honden zien

twee zusjes uit ons E nest met mooie snuit