opleidingen

In februari 2017 heb ik mijn diploma besluit houders van dieren behaald.
Dit is een, door de overheid, verplichte opleiding voor fokkers.

in september 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding tot Therapiehond begeleider gestart.
Zowel Bailey als Iron hebben hun praktijkexamen gehaald en mogen ingezet worden als therapiehond. Ik ben zelf bezig om Cleo klaar te stomen om in de toekomst ook ingezet te kunnen worden.

Waarom de opleiding tot therapiehond begeleider

Ik ben werkzaam als verpleegkundige in een verpleeghuis op een afdeling met mensen die lijden aan dementie. Een zware slopende ziekte waarbij je weet dat het alleen maar bergafwaarts gaat.
Wanneer ik de opleiding therapiehond begeleider heb afgerond kan ik samen met mijn honden gerichte therapie bieden aan onder andere de doelgroep waar ik nu mee werk. Ze zijn soms lastig te bereiken en een hond is dan toegankelijker. Hoe gemakkelijk is het om mensen middels de hond uit te nodigen om te bewegen, dat gaat vrijwel automatisch. Wanneer je als mens uitnodigt tot bewegen ontvang je sneller weerstand, een hond is ongedwongen.

Daarnaast zijn honden zeer breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij kinderen met autisme, mensen met depressies, PTSS, hechtingsproblematiek, coaching etc.
Uiteindelijk kan ik ook mijn eigen pups gaan opleiden om uit te zetten in gezinnen met bijvoorbeeld  kinderen met autisme. Dit zal me zeker de nodige tijd kosten en ik richt me eerst op het opleiden van mijn eigen honden om samen met hen de praktijk in te gaan. daarom is het voor ons ook extra van belang op zeer sociale honden te fokken.
Ik ben zeer enthousiast over de opleiding en heb nog een heleboel ambities en zie de toekomst dan ook positief tegemoet. Ik leer steeds nieuwe dingen bij die ik kan toepassen in de training en socialisatie van de pups die bij ons geboren worden. En nogmaals een goede socialisatie vinden wij zeer belangrijk!!