opleidingen

In februari 2017 heb ik mijn diploma besluit houders van dieren behaald.
Dit is een, door de overheid, verplichte opleiding voor fokkers.

in september 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding tot Therapiehond begeleider gestart.
Om me nog verder te verdiepen in het gebruik van therapiedieren, heb ik de opleiding ‘Therapie met inzet van dieren’ gevolgd. Deze opleiding heb ik aan de Aeres Hogeschool te Dronten gevolgd. Hier wordt meer ingegaan op het welzijn van het dier en hoe je ze verantwoord in kunt zetten. Een waardevolle opleiding! In 2020 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

Waarom de opleiding tot therapiehond begeleider

Ik ben werkzaam als verpleegkundige in een verpleeghuis op een afdeling met mensen die lijden aan dementie. Een zware slopende ziekte waarbij je weet dat het alleen maar bergafwaarts gaat.
Wanneer ik de opleiding therapiehond begeleider heb afgerond kan ik samen met mijn honden gerichte therapie bieden aan onder andere de doelgroep waar ik nu mee werk. Ze zijn soms lastig te bereiken en een hond is dan toegankelijker. Hoe gemakkelijk is het om mensen middels de hond uit te nodigen om te bewegen, dat gaat vrijwel automatisch. Wanneer je als mens uitnodigt tot bewegen ontvang je sneller weerstand, een hond is ongedwongen.

Daarnaast zijn honden zeer breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij kinderen met autisme, mensen met depressies, PTSS, hechtingsproblematiek, coaching etc.
Ik richt me eerst op het opleiden van mijn eigen honden om samen met hen de praktijk in te gaan. daarom is het voor ons ook extra van belang op zeer sociale honden te fokken.
Ik ben erg tevreden over de gevolgde opleiding en met name de diepgang van de opleiding in Dronten heeft me veel handvaten gegeven. En nogmaals een goede socialisatie vinden wij zeer belangrijk!!