Socialisatie van onze pups

Onze pups worden uitgebreid gesocialiseerd. Hieronder verstaan wij naast de menselijke aandacht ook het kennismaken met allerlei situaties en materialen.
De pups krijgen zodra ze de werpkist ontgroeien een ren om de werpkist heen.
Hier maken wij een groot activity center van. Hierin laten we ze bijvoorbeeld kennismaken met materialen die boven hun hangen, materialen waar ze overheen moeten die onstabiel zijn en verschillende geluiden. Hierin worden zij continu uitgedaagd om op situaties te reageren. Het is heel bijzonder om te zien hoe de pups op ontdekkingsreis gaan en steeds nieuwe situatie beleven en steeds verder vooruit gaan in hun ontwikkeling. (foto’s volgen)

Naast dat ze in huis aan allerlei situaties worden blootgesteld, gaan ze ook mee naar de kinderopvang. Voor beideĀ partijen een belangrijke ontwikkelingen. Kinderen die geen honden kennen leren zo kennis te maken met honden en hun angsten opzij te zetten. De pups leren omgaan met het onvoorspelbare gedrag van kinderen en een hoop gegil šŸ˜‰

Daarnaast gaan de pups mee naar mijn werk, een afdeling met mensen die lijden aan dementie. Zij vinden het steeds prachtig en genieten van de aanwezigheid van de pups. Onze volwassen honden gaan ook geregeld mee of het nou een vroege, late of nachtdienst is. Ā 

Baasgerichtheid is ook een punt waar we onze nadruk op leggen. Wij zijn de roedelleiders en de honden leren dit meteen middels positieve training. we voeren pas als de pups hun rust gevonden hebben en netjes zitten en ons aankijken. Een kalme start voor deze pupsĀ draagt bij aan rustige honden in de toekomst.

Wij maken in de 8 weken dat de pups bij ons opgroeien gebruik van een checklist om ze zoveel mogelijk mee te geven aan ervaringen. Wij geven deze mee aan de nieuwe pup eigenaren, zodat er inzicht is in wat de pups al hebben meegemaakt.Ā Zie onderstaand document.

Puppy socialisatie checklist