Nog 1 week te gaan!

Als je druk bent vliegt de tijd voorbij!
De afgelopen weken waren erg druk. Naast wat medisch gedoe wat allemaal inmiddels goed lijkt, werd Mila 6 en zo’n verjaardag in deze tijd is een heel gepuzzel. Je wilt het toch voor de kinderen allemaal een hele beleving laten zijn. Een kinderfeestje in het thema ‘Safari expeditie’, traktaties maken en natuurlijk de echte verjaardag met een taart in thema.

Cleo is nu 8 weken drachtig en dat houdt in dat we toch met een week wel pups mogen verwachten. De gemiddelde draagtijd van een hond is 63 dagen. Met 63 dagen zullen we uitkomen op 9 mei, moederdag, dat zou een goede grap zijn. Echter kan de grootte van een nest ook invloed hebben op de draagtijd en hebben we een reële kans dat de pups eerder komen.
We hebben namelijk een röntgen foto laten maken zodat we meer duidelijkheid hebben over hoeveel pups we met de natuurlijke bevalling kunnen verwachten.

vlnr Bailey, Zazu (eclipse), Cleo en Elsa

Zoals jullie wellicht weten hebben we een paar weken geleden een echo laten maken om de dracht te bevestigen. Met de echo werden er 5 pups gezien. Dit is altijd lastig te zien, er zit van alles in de weg en de pups zijn dan nog zo klein. Afgelopen week hebben we dan ook een röntgen foto laten uitvoeren, er werden er wel drie gemaakt zo lastig was het nog steeds om een definitief aantal te geven. We mogen in ieder geval 8 pups verwachten!!
We gaan er voor dat alles goed verloopt voor moeder en pups en dat we een heel aantal mensen op onze wachtlijst blij kunnen maken!

De werpkist staat al even in de kamer en alle benodigdheden staan klaar en zijn aanwezig. Afgelopen week waren de pups al goed te voelen, dat blijft een mooi moment. Filmpje hiervan is ook op onze facebook pagina te vinden. Cleo haar buik wordt steeds dikker, ze houdt zich nog goed. De wandelingen heeft ze niet heel veel behoefte aan, een klein stukje richting de weilanden en dan is het ook mooi geweest.

Cleo 8 weken drachtig

We tellen langzaam af, we zijn veel thuis en houden alles goed in de gaten. Ze eet vaker kleiner porties zodat het prettiger verwerkt wordt in zo’n volle buik. Wat we de komende dagen kunnen verwachten is, slijm verlies, temperatuur daling, graven, minder of niet eten, ongedurig zijn.
En als het dan echt begint dan gaat ze hijgen en dat kan uren aanhouden, waarna we uiteindelijk weeën zullen waarnemen. De vorige keer zocht ze me echt op en wilde ze me bij haar in de werpkist hebben. Ze ging zelfs op mijn schoot zitten en heeft dan ook letterlijk een pup in mijn schoot geworpen. Een filmpje van haar vorige bevallen (e nest) is ook te vinden op ons you tube kanaal.
De komende bevalling zal ik ook gaan vloggen, omdat toch veel mensen hebben aangegeven het leuk te vinden om de bevalling in beeld te hebben.

Overigens heb ik door de drukte geen aandacht meer geschonken aan het vermelden van uitslagen van de onderzoeken van Zazu en Elsa. Zij zijn beiden voor patella onderzoek geweest en het ecvo oogonderzoek. Deze uitslagen zijn al bij de raad van beheer in te zien en zal ik ook toevoegen op de site!

Duimen jullie mee voor een goed verloop van de bevalling?!

5 Antwoorden op “Nog 1 week te gaan!”

  1. Jeejtje wat spannend! 9 Mei zou ik dan wel weer heel grappig vinden, dan ben ik jarig!😂 Ze ziet er goed uit met haar bolle buikje met misschien wel 8 pups! Wij wensen Cleo een goede bevalling toe!

  2. Ja spannend wordt het nu hoor… ben erg benieuwd en zeker duim ik mee voor een goede bevalling en de tijd daarna😘

  3. Spannend!! Zie wel weer uit naar de bevalling!! Zo leu om dat te zien, en jij doet het samen met de honden zooooo goed😉 Heel veel succes voor Cleo en jou. en we duimen dat alles weer top verloopt😘

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.