Rubiks

2020 gaat haar laatste dagen in, de stoomboot is weer terug naar Spanje en de kerstboom doet haar intrede. We kunnen tevreden terug kijken op afgelopen jaar. In januari een prachtig nest van Cleo gekregen en wat zien ze er allemaal prachtig uit! Daarna was het rustig rondom de pups, als gezin hadden we het al druk genoeg.

Onze jongste mocht zijn eerste kaarsje uitblazen wat een heerlijke druktemaker, daar hadden en hebben we onze handen vol aan :D. De oudste doet het ook super goed. Knappe grote zus wat heeft ze toch een wijsheid in huis. En natuurlijk hebben we 2 pups uit het E nest aangehouden waarvan Elsa bij een heel lief gezin zit uitgeplaatst en geregeld komt logeren, gezellig! En ik startte ook met de post hbo opleiding ‘Therapie met inzet van dieren’.

Het voorjaar was een ware chaos. Covid-19 gooide onze vakantie met het gezin, waar we al lange tijd aan toe waren, in de prullenbak. Mijn afdeling werd een cohort en de kinderen moesten of opgehaald worden van de opvang door hoesten of moesten thuiszitten omdat de school dichtging. En dan plan technisch, is dat een ware hel als je beiden onregelmatig werkt. Collega’s werden ziek waardoor er veel gaten vielen en dan help je met alle liefde mee om extra diensten te draaien tussen de bedrijven door. Kinderen breng je niet naar opa/oma door de kwetsbaarheid en dus ging ik maar door na een nachtdienst en wisselden Bart en ik elkaar af om te zorgen dat de puzzel opgelost werd. Gelukkig heb ik flexibele collega’s waardoor ik nog diensten kan ruilen. Daarnaast kreeg ik zelf thuisonderwijs voor de opleiding en dat met je kinderen ook in huis is echt een hele zware opgave.

Tussendoor steeds aangevend, ‘ik moet er even 1 de fles geven’ of ‘er wordt er 1 wakker ik ben er zo weer’ afwisselend met lopende naar mijn dochter om haar online lessen weer op te starten. Wel praktisch dat je dan zelf de les door je headset nog kunt horen. Het was echt een waar circus hier.

Cleo, Zazu & Bailey met een Rubiks in hun midden

Zo zeg ik dan ook wel eens, ons leven is een echte Rubik’s. Een ingewikkelde puzzel, waarvan als je denkt de oplossing in handen te hebben er toch weer een blokje tegenzit.

Als het dan weer allemaal achter de rug is en het toch weer goed is verlopen kunnen we soms moe maar tevreden terugkijken. Met als sluitstuk natuurlijk het behalen van mijn diploma! Zo ontzettend blij mee, heel veel geleerd en prachtige mensen mogen ontmoeten!

Afgelopen jaar een aantal kennismakingen gehad met de wachtenden voor pups voor 2021 of die zelfs graag al op de lijst willen voor 2022. Door Covid-19 hebben we de verdere kennismakingen on hold gezet en pakken ze in januari weer op, we hebben nog wat in te halen!
De aanstaande nieuwe lockdown voorspeld niet veel goeds dus even aanzien. De scholen en opvang dicht en beiden wel door moeten werken in zowel dag, late als nachtdiensten. Wat dat betreft is het fijn dat we nu geen pups hebben, maar dat we daar nog naar uit kunnen kijken.

Hopelijk veel puppygeluk voor komend jaar en dat alles goed mag verlopen. We gaan als gezin nog zware stormen moeten trotseren volgend jaar, wish us luck!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.