Nieuwe ronde nieuwe kansen

Een fris jaar betekend een frisse start. Waar we toch enigszins gehoopt hadden, afscheid te kunnen nemen van Covid-19, wordt ook dit jaar beïnvloed door het virus. We gaan zo langzamerhand verder met de kennismakingen van de mensen die op onze wachtlijst staan. We zullen toch een keer moeten beginnen en we doen dat graag in real life en niet virtueel.

Voor komend jaar hebben we in de planning om Cleo opnieuw te laten dekken. En als moeder natuur ons gunstig gezind is en de uitslagen van de onderzoeken van Eclipse (Zazu) en Elsa goed zijn, mogen ook zij voor nageslacht zorgen. Elsa en Zazu zijn 4 januari 1 jaar geworden en konden nu dan ook aanvangen met hun onderzoeken.

We zijn gesloopt na ons feestje ter ere van onze 1e verjaardag

Afgelopen vrijdag zijn we dan op pad geweest voor een aantal onderzoeken. We hebben het protocol Franse bulldog doorlopen, er zijn röntgenfoto’s van de rug en heupen gemaakt, er is een keelinspectie uitgevoerd en de nieuwe meetlijst voor kortsnuiten is gevolgd. Daarnaast heb ik van Zazu en Elsa dna afgenomen dat is naar MyDogDna om te testen op erfelijke gebreken. Tevens hebben we Cleo ook nog extra laten onderzoeken, middels het protocol, een keelinspectie, foto’s van rug en heupen en het nieuwe meetinstrument. Alle uitslagen zijn te vinden onder het tabblad ‘onze honden’ Dan kan je klikken op de betreffende hond en zie je daar alle uitslagen verschijnen.

Elsa & Eclipse (Zazu)

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt tevreden ben over de uitslagen en de bewijzen heb liggen dat ons fokprogramma zijn vruchten afwerpt, perfect is het nog niet maar verbetering zie ik wel! Zoals eerder besproken in mijn blog zijn er nieuwe regels voor het fokken van kortsnuiten, sterker nog, er ligt een verbod tenzij je aan strenge eisen voldoet. Dat er nog vele fokkers (zowel broodfok, gelegenheidsnestjes en andere fokkers) zijn die gewoon doorfokken zonder dan ook maar ergens rekening mee te houden frustreert behoorlijk. Wanneer je zo hard je best doet, alles netjes volgens regels doet en gaandeweg steeds meer ontdekt om rekening mee te houden, is het zuur om te zien dat mensen vermeerderen en dat er voor nu nog nauwelijks op gehandhaafd wordt. Ja uiteraard wel bij de nette geregistreerde fokkers want die sturen alles in en krijgen controles aan huis.

Maar dat is een klein stukje frustratie, loslaten en verdergaan. Ik volg mijn eigen koers, mijn eigen visie en leer gaandeweg steeds meer. En hoop ook dat de belangstellenden voor de Franse Bulldog steeds meer kennis vergaren om een goede afweging te maken waar ze hun trouwe metgezel vandaan halen. Belangrijk hierbij is ook een dosis geduld.

Ik heb ontzettend veel zin in dit jaar, waarin alle voorbereidingen nu in gang gezet worden om er een fantastisch jaar van te maken. Wanneer het allemaal zover is ben ik voornemens te gaan vloggen over het gehele verloop, aanloop naar een dekking, de dracht, bevalling en de zorg voor de pups/moeder. Ik hoor heel graag of jullie dat ook zien zitten haha en wat jullie dan graag zouden willen zien, reageer even op deze blog en dan neem ik het mee!

Verder bedankt voor alle berichtjes, telefoontjes en foto’s die ik heb mogen ontvangen van zowel baasjes van onze pups als popelende wachtenden voor een van onze pups. Dat doet ons goed!

Duimen jullie met ons mee de komende tijd?!

8 Antwoorden op “Nieuwe ronde nieuwe kansen”

 1. Ik duim voor je, dat je prachtige babypups krijgt. En dat ze naar alle verwachtingen mogen voldoen. Ik weet dat er veel vraag naar is. En ik weet ook dat als mensen een pup bij jullie kopen, ook een goeie pup krijgen en liefdevol grootgebracht, met veel aandacht en liefde.
  Heel veel succes👍

 2. We gaan duimen Marleen voor mooie pups dit jaar!! 👋 Ik heb er alle vertrouwen in dat ze voor goed en mooi nageslacht gaan zorgen. Ze zijn zo mooi en lief, elke dag zo fijn om Elsa bij me te hebben. Trots op jou met hoeveel enthousiasme jij hieraan werkt. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Maar zoals we zien… hard werken wordt dan ook echt beloond! 😘

 3. Hoi Marleen,

  Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Hopelijk zijn alle uitslagen van de onderzoeken goed en het verdere verloop natuurlijk ook. Wat ontzettend leuk dat je wil gaan vloggen tegen die tijd. Zo zijn we er toch een beetje bij en maken we veel mee wat er allemaal bij komt kijken en gebeurd plus het is natuurlijk super leuk om te zien. Elke keer komt het dan weer een stukje dichterbij. Wij zijn voor 🙂🙋‍♀️

 4. Vloggen is natuurlijk een goed idee! Leuk om het allemaal mee te krijgen. Jullie zijn heel goed bezig met de testen en wel aan de regels voldoen, dit werpt toch uiteindelijk zijn vruchten af. Heel veel succes dit jaar met de plannen voor de dames!
  Groetjes van ons en knuffel van Columbus (Leo) 😎

 5. Ik kan alleen maar zeggen; goed bezig! Het is te zien dat jullie hart hebben voor dit mooie ras! Door juist deze mooie beestjes een gezonder en fijner leven te gunnen met wat meer lucht en minder pijn. Het is een boel werk, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen!

  Geduld zal dan ook zeker beloond worden voor alle partijen. We vinden het zeker tof om filmpjes te volgen om zo het hele proces te kunnen zien en te begrijpen.
  Succes en veel plezier!

  Groetjes,
  Sandra, Dennis en de jongens.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.