Home

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje neemt bij Franse Bulldog kennel ‘Le Petit Toreador’. Wij zijn gevestigd in het oosten van Nederland. Sinds 2016 zijn we een officieel geregistreerde kennel. Daarbij zijn we ook lid van de HBC (Hollandse Bulldoggen Club) en krijgen onze bullen een FCI stamboom.
Gezondheid en een uitgebreide socialisatie zijn onze speerpunten.
Momenteel is het ook een hot item en is er veel te doen omtrent de gezondheid van het ras, en terecht!
Neem alles eens rustig door en als er vragen zijn stel ze gerust!

Check het kopje ‘Blog‘ voor het laatste nieuws!
Momenteel zijn er pups uit de combinatie Cleopatra x Manhattan! Op YouTube is de natuurlijke Bevalling terug te zien. 

E nest

Het E nest mag eind februari verhuizen en hebben reeds allen fantastische huisjes. 2021 zullen wij pas pups verwachten. Hiervoor zijn nu 3 aanmeldingen binnen. 

Enchilada 3 weken oud

Over ons

Welkom op onze website!

Mijn naam is Marleen Endeman en ik ben verpleegkundige van beroep. Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon in Nijverdal.
Wij leerden elkaar in 2010 kennen middels onze beide Old English Bulldoggen. Niet veel later sloeg de vonk over en gingen we samen een nieuwe toekomst tegemoet.

Na even moesten we afscheid nemen van onze Oldie,  ‘Rosie’. De leegte die achterbleef werd niet veel later opgevuld, toen de eerste Franse Bulldog op ons pad kwam. We waren op slag verliefd en er kwam al vlot een tweede Bulldog  bij. We hebben in die jaren veel mensen leren kennen en veel contact gehad met fokkers van het ras.

Onze liefde voor de Frenchies groeide en een lang gekoesterde wens werd gerealiseerd toen we ons eerste nestje Franse bulldoggen (zonder stamboom) fokten. Ik wilde alles graag goed aanpakken. Ik bemerkte namelijk om mij heen, dat er veel problemen in het ras van de Franse Bulldog zijn. Onze Franse Bulldog zonder stamboom was echter kerngezond en fanatiek in Agility en flyball en supergoed in gehoorzaamheid GG1. Dat was het moment dat ik  heb besloten, dat ik alles nog beter aan wilde pakken en het ras, waar mogelijk, wilde optimaliseren. Daarom besloot ik de stap te maken naar Franse Bullen met FCI stamboom aangezien hier ook alles goed geregistreerd wordt en het DNA van de honden gecontroleerd wordt. Hierover vindt u meer informatie onder het kopje onze visie. http://lepetittoreador.nl/onze-visie/

In 2016 werd onze kennelaanvraag gehonoreerd en kennel ‘Le Petit Toreador’ was geboren. In dit jaar vond ook ons eerste nestje plaats.
In februari 2017 behaalde ik mijn certificaat voor het ‘Besluit houders van dieren hond en kat’. In september 2018 behaalde ik mijn diploma als therapiehond begeleider bij ‘ Dogswork’. Meer hierover is te vinden onder het kopje ‘opleidingen’. In 2020 zal ik de opleiding ‘ Therapie met inzet van dieren’ volgen bij Aeres Hogeschool in Dronten. Weer een leuke uitdaging want het is toch bijzonder om je werk te kunnen combineren met je hobby.

Blog

Contact

Le Petit Toreador

tel: 0614492595 (+31) Marleen