Just give it some time…

Tof dat je weer de moeite neemt deze blog te lezen. Het is al even geleden dat ik er een geschreven heb. Niet heel gek, want we hadden genoeg te doen. In de tijd dat ons D en E nest ter wereld kwamen waren we opnieuw ouders geworden van een prachtige zoon. Het waren intensieve maanden en daarna is het dan ook even tijd om in je gezin te investeren.

Storm & Cleo

De pups waren amper vertrokken of de ernst van Covid-19 werd duidelijk, de boel ging op slot. Kinderen thuis, opleiding (therapie met inzet van dieren, aeres Hogeschool) thuis volgen en zelf extra werken door corona op het werk. En manlief werkt volle weken.

Dat lijkt heel druk, maar stiekem gaf het me rust. Niet op de klok hoeven kijken voor school, opvang, geen sport, geen verplichtingen, eigenlijk best fijn! Wel jammer dat onze vakantie niet door ging. We hadden al zo’n fijne oppas kunnen regelen, bedankt nog Martine 😊

Wel lastig vond ik de thuislessen van de opleiding, omdat de kinderen ook thuis waren. Inmiddels start alles zich langzaam op, het echte leven gaat weer verder. Ik ben plat gebeld voor puppy’s en liever vandaag dan morgen, daar schrok ik wel vanπŸ™ˆ.

Gelukkig nu weer de kennismakingen kunnen oppakken voor de verwachte pups in 2021. Dat lijkt nog ver weg maar de tijd vliegt! We hebben al veel leuke mensen mogen ontmoeten, bedankt voor jullie vertrouwen! Als moeder natuur ons gunstig gezind is kunnen we volgend jaar mooie pups verwachten die nog meer snuit hebben.

@work bij ouderen met dementie

Er is namelijk momenteel veel te doen omtrent de snuit van de Franse bulldog. Voldoe je niet aan de eisen dan is je hond afgekeurd en mag je niet fokken. Minister Schouten heeft lukraak wat bedacht (met dank aan dier en recht) en voert daarmee het succes van de broodfok op. Ik kan namelijk gerust naar bijvoorbeeld Polen rijden en mijn busje vol ellende laden, om hier te verkopen zonder enige controle op gezondheid en welzijn… Snap jij het nog?

Er moet wat veranderen en daar zijn we al een tijdje mee bezig. Ik heb nog steeds geen toverstok, maar ik zie gelukkig het succes in vooruitgang van verschillende generaties. Geen gehaast, geen geklooi, maar selectie onder Franse Bulldog met FCI stamboom. Hieronder op de foto 3 generaties, Bailey, Cleo en (klein) dochters Eclipse en Elsa.

3 generaties Franse bulldog met stamboom

Een neus zegt niet alles, er is nog zoveel meer om rekening mee te houden en vlak vooral het karakter niet uit. De nieuwe maatregelen voelen wel als een stomp in de maag, het is te kortzichtig en iedereen wordt over een kam geschoten helaas. We gaan zien wat de toekomst brengen zal.

Wij blijven gewoon genieten! Mijn visie, mijn weg met welzijn en gezondheid voor onze honden voorop.

Eclipse, aka Zazu

3 Antwoorden op “Just give it some time…”

  1. Heerlijk, ik heb je blogs gemist. Ik snap de frustratie als fokker… ik denk dat veel mensen nog steeds bij een broodfokker kopen en niet beseffen wat ze aanhalen. Een boel ellende!!
    Ik sta achter jullie, goede fokkers en liefde voor het ras en voor de hond zelf. Daarom hoop ik op weer prachtige babypups voor het komende jaar. Succes en tot gauw Anja.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.