En nu aan de slag

Yes!! Superblij en een vreugdedansje toen ik begin oktober het bericht ontving dat ik geslaagd was voor de opleiding tot therapiehond begeleider. Joepieeeee!!
Nu kan ik echt aan de slag!

Ik heb al een paar mooie ervaringen kunnen opdoen middels het inzetten van mijn honden in de zorg. Het verzorgen van een les over omgang met honden bij een kinderopvang. De inzet van mij honden in de gehandicaptenzorg, het ondersteunen van de fysio bij revalidanten en de begeleiding van kinderen met angst voor honden. Ik ben er klaar voor en ga zien wat er op ons pad komt!
Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u ons uitnodigen bij uw instelling? Neem gerust contact op.

Momenteel krijg ik veel vragen over wat onze planning is voor puppy’s. Dit jaar zullen wij geen pups mee verwachten, dit ligt voor volgend voorjaar/zomer in de planning en in het najaar. Als moeder natuur het toelaat zouden we dan graag weer een nestje van Bailey willen en als onze Cleopatra er klaar voor is (medisch gescreend en op de juiste leeftijd) dan willen we haar ook graag inzetten.

Nou nu, heb ik zowaar mee gedaan aan een show voor bulldoggen vandaag. Nou weten de mensen die ik ken wel dat ik überhaupt helemaal niets met shows heb. De nadruk ligt hier op uiterlijke kenmerken en niet op de gezondheid, wat ik dan weer belangrijker vindt.
Waarom ik dan toch op een show verschijn, nou dat ging zo. Gisteren op mijn facebook scrollend zie ik ineens dat er een show is op de locatie van onze hondenschool. Nou als het zo dichtbij is moet ik toch in ieder geval eens kijken op een show om ook echt een eigen oordeel te kunnen vormen. Ik had Cleo en Bailey meegenomen, ik was niet voornemend ze in te schrijven en had ook niet alles bij me, maar na wat gesprekken besloten gewoon eens mee te doen voor de ervaring.

Het geval was dat wij er al tegen 10 uur waren en de show blijkbaar pas na 12 uur startte. De honden hebben een hele tijd heerlijk kunnen ravotten met een dozijn kinderen in een van de veldjes. Nou ken ik de locatie en had gewoon een veldje voor mezelf ingepikt hihi. Verder zaten alle bullen de gehele dag in benches te wachten tot ze dan uiteindelijk opgeroepen werden om de ring in te komen. Ik geloof dat Cleo pas rond half 2 aan de beurt was. Even daarvoor haar al aangelijnd, want die was mooi de hele tijd met de kinderen aan het rennen en spelen. Eenmaal in  de ring zegt de keurmeester ‘show me de hond maar’ . Geen idee hoe je een hond neer moet zetten, ‘weet ik veel’ ik ben al blij als ze lief en sociaal zijn en ook nog eens gezond. Nou mijn best gedaan kijkend naar hoe anderen dat een beetje deden. Wat rondjes lopen en dan moet ze op tafel om aan alle kanten betast te worden. Met overwegend very good en excellent behaalde ze de eerste prijs. Ach toch leuk meegenomen, dan moet je door tegen teven uit andere klassen en ja dan weet je natuurlijk al wel hoe laat het is. Toch hele andere type hondjes zie je en ook een aantal waarvan ik dacht, oeps daar kan je van buiten al zien dat er bepaalde dingen in het lichaam niet zo best zijn. Maar dat maakt voor een show niet uit. Ook echt wel een paar prachtige hondjes gezien die ook wel meer neus hebben en wel een fatsoenlijke rug (op het oog).

Nou goed inmiddels al een beetje een verkleumd ijsklontje na zoveel uur in open velden te staan, mocht ik tegen half 4 met Bailey eindelijk de ring in.  Ook zij overwegend very good en excellent, maar een 2e plaats. Mw stond in de ring met een 10 jarige teef die won, omdat zij volgens de keurmeester voor haar leeftijd nog in topconditie was. Een terechte eerste plaats, ook wel een wat korter hondje maar dit leek me in dit opzicht met het commentaar niet meewegend.

Twee bekers mee naar huis die straks ergens op zolder staan ;-), sorry hier hecht ik verder geen waarde aan. Het was prima om een keer mee te maken, maar nu was het mooi dichtbij en had ik het goed voor elkaar. Geen benches gewoon lekker ravotten en mooi socialiseren met mega veel kinderen, mensen en andere honden. Daar heb ik mijn echte winst behaald vandaag. Nou was ik volgens mij ook de enige met twee honden, waar anderen wel 8 honden uitbrengen.
Mocht er nog een keer een show op deze locatie zijn dan ga ik er wellicht wel een keer met Iron (Teddy) heen. Als ik weet wat de showplanning is kan ik zelfs gewoon thuis wachten tot het zover is. Maar nee, een heel eind rijden voor een show en je honden de hele dag in benches laten zitten dat is niets voor mij, ieder zijn eigen ding natuurlijk!
Dit was een prima, mooie , leerzame en frisse dag, nu weer mooi ravotten met elkaar!

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.