Beschuit met muisjes

Inmiddels wel een droge strot van alle beschuiten met muisjes, maar nu toch wel heel blij dat we opnieuw baby geluk hebben! Afgelopen 18 oktober zijn ze dan eindelijk geboren! Het was lange tijd stil, maar nu hebben we ons D nest mogen verwelkomen.

3 prachtige dames en 1 prachtige heer zijn in goede gezondheid ter wereld gekomen. Bailey heeft het supergoed gedaan, maar het werd uiteindelijk toch een keizersnede omdat ze duidelijk pijn aan gaf. Niet zo gek bleek want de dikste van allemaal, onze dikke dame ‘Daisy’ zat haar te plagen in het geboortekanaal. We hebben dan ook besloten meteen haar baarmoeder te laten verwijderen en Bailey niet meer in te zetten in de fok. Volgens de regels mag ze 8 jaar ingezet worden maar je komt verder met gezond verstand. Een teef die gemakkelijk natuurlijk bevalt zou je zeker vaker in kunnen zetten, maar dit moet je verder niet willen.

We zijn in ieder geval erg trots op Bailey, ze is een super moeder en we hoeven niet bang te zijn dat ze bovenop de pups gaat zitten.Wel trok ze de hele werpkist op de kop en hebben we het vetbed eruit gehaald.
Nu ligt er alleen een anti slip mat in met de warmtelamp erop gericht. Dit gaat heel goed! De eerste nachten op de bank gebivakkeerd in de Frozen slaapzak van mijn dochter. En dan komen de spannende momenten dat je een paar uur van huis moet en je hart vasthoudt dat alles goed gaat.
Gelukkig regelt Bailey alles echt prima zelf en is ze erg voorzichtig.
Dit scheelt een hoop aangezien het goed druk is met een kennel en een kleintje van 10 weken. Zijn mooie grote zus helpt gelukkig ook al goed mee!

Het is ons D nest en dat betekent dat alle stamboomnamen beginnend met een D. Hierbij een overzicht van de pups (leeftijd 5 dagen):

Reu ‘Le Petit Toreador Da Vinci’


Teef ‘Le Petit Toreador Dunya’


Teef ‘Le Petit Toreador Daisy’


Teef ‘Le Petit Toreador Didi’

Voor al deze pups hebben we al nieuwe baasjes gevonden! Ons volgende nest, het eerste nest van Cleopatra, verwachten we als alles goed loopt in het begin van 2020. Voor dit nest zijn ook reeds een aantal aanmeldingen binnen.

Ook benieuwd naar ons en onze kennel? Neem gerust contact op en kom eens gezellig langs. Gewoon zin om te komen puppy knuffelen? Dat mag ook, alleen maar goed voor de socialisatie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.