sometimes dreams come true

Inmiddels zijn Teddy (Iron) en Cleopatra gestart bij de hondenschool. Cleopatra loopt nu haar puppycursus en Teddy zit in een gemixte groep en we gaan kijken voor welk diploma hij straks op mag. Teddy is eind april 1 jaar geworden en we hebben nu de onderzoeken voor hem in gang gezet. Het is nog wat te vroeg voor de röntgenfoto’s en vandaar dat we begonnen zijn met de DNA testen. Aangezien we ook Cleopatra in de toekomst willen gaan inzetten nemen we ook haar vast mee in de DNA testen.
De eerste uitslag van de beide honden is binnen en dat is die van de test op DM, Degeneratieve myelopathie.

DM is een neurologische progressieve aandoening aan het ruggenmerg die zich vaak na het achtste levensjaar openbaren. Dit uit zich in een fors verminderde beweeglijkheid van de hond en het openbaren van steeds meer uitvalverschijnselen.

GOED NIEUWS! Zowel Teddy als Cleopatra zijn vrij van DM, zij zullen dit zelf niet krijgen en ook niet overdragen.  We zullen nog een paar weken moeten wachten op de uitslagen van de andere DNA testen, aangezien die onderweg zijn naar Finland.

Maar nu heel wat anders. De afgelopen weken hebben de pups stuk voor stuk ons huis verlaten en hadden we nog drie pups over. Toch een heel karwei

om steeds van alles te ondernemen met deze drie pups. je wilt ze toch graag zoveel mogelijk meegeven! Nou hebben we heel veel vragen gekregen over waar Camilla dan toch naartoe ging en we konden hier weinig over kwijt.

Gister was dan eindelijk de dag dat Camilla naar haar nieuwe baasjes ging!

Haar nieuwe baasje wist echter nog van niets en vandaar al het geheimzinnige gedoe 🙂 in de middag zijn

 we afgereisd naar Schiedam om een hele leuke meid van net 16 te mogen verrassen met haar eigen pup! Het speciale hieraan is ook dat, jammer genoeg, feestjes en andere leuke drukke activiteiten voor haar niet meer mogelijk zijn. 

Een leuk Sweet Sixteen feest zat er dan ook niet in. Wat kun je dan doen om je dochter toch een geweldig gelukkig gevoel te geven?! Nou dat hebben we wel gezien, wat een verrassing was Camilla en wat straalde haar nieuwe baasje van oor tot oor! Wel even slikken hoor pfffoeh. Toch heel gaaf dat wij hier deel van mochten uitmaken, zo bijzonder!

Benieuwd naar hoe de verrassing ging?? Check het filmpje op onze facebook pagina. Camilla gaat nu als Lady door het leven en is echt op haar plek. Ze is zo rustig en alert en heeft daar ook al een hondenmaatje, onze Lahja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.