het nest raakt leeg

De afgelopen dagen nog alles uit de kast gehaald om de pups zoveel mogelijk bagage mee te geven in hun rugzak. Zo zijn we nog weer naar het bos geweest en droegen de pups toen kleertjes. Nou zal menigeen wel gedacht hebben, die vrouw spoort niet. Er zit echt een reden achter het feit dat de puppy’s kleertjes aan hadden. Ook dit is een punt van de socialisatie. Door ze nu alvast te laten wennen aan het dragen van iets, kan dat weer schelen wanneer ze door omstandigheden van de dierenarts een romper of jasje moeten dragen.

De tijd gaat supersnel en het was dan ook even aanpoten om ze nog mee te nemen naar het een en ander. Bedoel 8 x 2,5 kilo dragen in een mand is ook niet super praktisch 😀 Gelukkig ook nog naar het treinstation gegaan en hebben we dat ook nog kunnen ervaren. Naast dat e aandacht krijgen van alle passanten ligt het station ook nog eens aan de N35 waar vele vrachtwagens en motoren hun kabaal laten horen.

Inmiddels zijn Chief, Chinou, Calyposo, Caesar en Cupido verhuist naar hun nieuwe baasjes en daar gaat het super krijg ik te horen! Dat doet ons natuurlijk hartstikke goed!

Cleo, Camilla en Columbus zijn nog bij ons. Cleo(patra) zal bij ons blijven wonen en Camilla en Columbus moeten nog even wachten voor zij naar hun nieuwe huisjes kunnen vertrekken. Zij hebben dan ook de kans om nog extra activiteiten te ondernemen ten behoeve van de socialisatie. Zo hebben we het geluk dat er hier volgende week kermis is en de Nacht van Nijverdal, dan kunnen we ze mooi meenemen. Cleo is gister al mee geweest naar een stad waar nu kermis is en waar een evenement plaatsvond.

De bedoeling is dat Cleo uiteindelijk ook ingezet kan worden als therapiehond en daar ga ik dan ook hard voor trainen. We starten komende week met haar bij de hondenschool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.