Time is running out

Wanneer je in de agenda ziet dat komende week de eerste pups alweer naar hun nieuwe huisjes gaan, vraag je je toch echt of je überhaupt geleefd hebt de afgelopen tijd. Man man wat is de tijd weer gevlogen!
Inmiddels ronden we week 7 van hun leven af en gaan we dus richting de tijd dat ze uitvliegen.  Dit kan je merken aan de pups doordat ze echt hunkeren naar meer prikkels! Ze willen dingen ondernemen, onderzoeken en echt de weide wereld in. Ik doe mijn best om ze zoveel mogelijk mee te geven en dus ook met zoveel mogelijk in aanraking te laten komen. Een deel hiervan is ook terug te zien in de hiervoor geschreven blogs. Alle nieuwe eigenaren ontvangen een eigen map met een heleboel filmpjes en foto’s van hun hond. Alles plaatsen is namelijk niet te doen!

Afgelopen week zijn ze allemaal nagekeken door de dierenarts en ook gevaccineerd. Alle reutjes hadden hun zaakjes al dik in orde ;-P en ook alle dames zijn goedgekeurd. Ze hebben nu ook allen hun eigen paspoort gekregen waar dan ook in vermeld staat of er bijzonderheden zijn geconstateerd, maar ook hun gewicht en welke vaccinatie is gezet.

Ook weer een deel van de socialisatie checklist kunnen afvinken. We hebben een bezoek gebracht aan de afdeling van het verpleeghuis waar ik werk. Hier wonen mensen met dementie, het is (kort door de bocht) een soort ernstige geheugenstoornis. We zijn  met de lift van het gebouw omhoog gegaan, ook dat was een nieuwe ervaring voor de kleintjes. En toen we de afdeling opkwamen werkten de pups als een magneet en kwamen de bewoners en het personeel en zo ook aanwezige familieleden meteen een kijkje nemen. De bewoners reageren er prachtig op, helaas geen beeldmateriaal van hun gezichten ivm de privacy. Maar wat prachtig om te zien! Bewoners die normaal weinig tolereren, een deur die open staat is al te veel, niet meer dan 1 persoon tegelijk in haar kamer. En dan nu?!  5 man personeel een klein meisje en een bench vol puppy’s en niets is mevrouw te veel en ze straalt van oor tot oor. Hoe laagdrempelig dieren zijn en hoe gemakkelijk ze stemmingen kunnen doen omslaan!

We hebben ook een bezoekje gebracht aan het bos waar ook weer netjes poepjes en plasjes werden achtergelaten. Toch wel een nadeel in dit seizoen dat ik hier en daar al een teek zag lopen. Gelukkig ben ik er alert op, je ziet ze meteen op de vacht lopen en kunt ze dan zo wegpakken. Naast het stuk bos wat we hebben bezocht ligt een doorgaande weg waar auto’s met hoge snelheid voorbij rijden, maar daar trokken de pups zich niets van aan. Even stil staan en kijken wat er voorbij gaat om vervolgens weer te rennen en spelen.
Echt genieten!

De pups zijn ook allemaal een keer gewassen als onderdeel van de socialisatie, ze zullen geheid straks bij hun nieuwe baasjes een keer gewassen worden en vandaar dat we dat nu al aanwennen. Eerder hebben we ze even laten pootje baden en nu stonden ze volledig in het water te baden. Dit voorkomt latere angstproblemen met betrekking tot het wassen.

Nog een paar dagen dus voordat de pups verhuizen. Voor mij nog even hard aan de bak om de socialisatie checklist verder te vullen en hun een mooie gevulde rugzak mee te geven naar hun nieuwe huisjes. En ik heb nog wat leuke ideeën voor groepsfoto’s in gedachten deze zullen nog gemaakt worden voor ze weggaan. So keep in touch! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.