Dag 56, Buik vol puppy’s

Dag 56, vanaf morgen zouden de pups geboren kunnen worden. 63 dagen is de gemiddelde draagtijd en vanaf 57 dagen zijn de pups levensvatbaar.
Mijn vermoeden is, zoals eerder aangegeven, dat ze wat eerder zal bevallen.

Met een draagtijd van 4 weken hebben we bij Bailey een echo laten maken, er waren toen meteen pups te zien toen de echo de buik nog maar net aanraakte. Met het tellen van de pups konden we er 5 zien. Inmiddels is Bailey 4,5 kilo aangekomen ten opzichte van voor de dracht.

Bailey houdt zich rustig, maar is wel graag continu bij ons in de buurt. Ze gooit haar knuffels in de voer en drinkbakken dus haar moederinstinct is al flink aan het werk. Liggen vindt ze niet heel prettig waardoor ze af en toe aan yoga oefeningen doet. Dan kunnen we ook meteen de buik mooi zien hangen.

We gaan voor een natuurlijke bevalling en ik vind het zelf wel prettig om te weten wat ik kan verwachten en daarom laat ik een röntgen foto maken.
Deze heeft vanmiddag plaatsgevonden en heeft mijn vermoedens bevestigd.
Bailey draagt meer pups dan dat er op de echo te zien waren.

We konden maar liefst  8 puppy’s tellen en een kleine twijfel of het er niet toch 9 zijn. We hebben nu in ieder geval een veel beter indicatie voor de bevalling en de kans dat deze zich eerder zal inzetten. Bij een groter nest is de draagtijd vrijwel altijd korter dan bij een klein nest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.