We tikken de 4 weken aan

  Waar blijft de tijd?
Ongelofelijk om te bedenken dat de hummels in 4 weken tijd zo een groei en ontwikkeling doormaken. Ga eens na, binnen 4 weken zien ze de wereld goed. Ze nemen je waar en volgen je gericht in wat je doet. De pups horen je goed en reageren op geluiden die je maakt en beginnen te leren wat bij het aanbod van voeding past.

Ze proeven ineens alles. De tanden komen goed door en drukken al puntjes in je handen en het vlees en de brokkenpap gaan moeiteloos naar binnen. De een na de ander gaat op verkenningstocht de weide wereld in en met elkaar aan het stoeien en hun grommetjes testen. Dat is toch heerlijk om te zien en daar kunnen we echt enorm van genieten! Het houterige lopen is overgegaan in goed lopen en af en toe een sprintje erbij.

Zo’n snelle ontwikkeling van de natuur is eigenlijk bizar, maar ook prachtig om te zien!
De tweede ontworming zal dit weekend gegeven worden en er worden meer spullen aan de puppyren toegevoegd. Het zal dan ook niet lang duren voor ze aan alles zullen gaan trekken, met elkaar gaan stoeien om een speeltje of ook speeltjes zelf gaan uitdagen. Ze houden alles prima in de gaten en kijken ook niet op van onze kleine meid. Als zij in de ren loopt gaan ze nieuwsgierig naar haar toe en klimmen gezellig op schoot om te knuffelen. Dubbel genieten!

Afgelopen vrijdag heb ik weer nieuwe foto’s gemaakt, dit weekend een druk weekend met veel nieuwe baasjes die nog graag een keer komen kijken of voor het eerst een kijkje komen nemen en dan kom ik niet aan foto’s maken toe. Gelukkig gedroegen ze zich netjes en de meesten vielen wel in slaap.

Vandaag een van mijn cliënten mee naar huis genomen om een kijkje te nemen bij de puppy’s. Wat super leuk was dat zeg! Toen de deur open ging en haar blik op de pups in de ren viel kwamen er alleen maar woorden uit als ‘prachtig’ en och wat mooi!
Maar toch ook dat ze er zelf toch nooit aan zou beginnen, want het is zoveel werk haha. Ze had zelf altijd alleen maar vissen gehad thuis, dus tja dat is dan wel een groot verschil!
En ja, veel werk dat is het wel vergis je niet. Voor ons is acht pups ook ons grootste nest dus we gaan het ervaren. Tot nu toe loopt alles prima, maar nu ze ouder worden gaat het zeker een uitdaging zijn ;-D. Gelukkig hebben beide ouders een erg lief en sociaal karakter en zijn ze rustig van aard. Laten we hopen dat ze dat heel goed hebben doorgegeven aan hun kinderen. Daar ga ik eigenlijk ook wel vanuit.

We hebben ook een aantal afspraken staan met mensen die heel graag willen komen puppy knuffelen, alleen of met hun gezin. Voor ons natuurlijk geen probleem, en hartstikke goed voor de pups! Zoveel mogelijk verschillende mensen die ze in hun eerste levensfase kunnen ontmoeten is voor ons een prachtige bijdrage aan hun socialisatie die we uiterst serieus nemen! Hoe meer ze gewend zijn hoe makkelijker het leven voor hun en ons wordt. Dus wanneer je zin hebt om eens langs te komen om de pups in het echt te bekijken en er heerlijk mee te knuffelen en spelen, laat het maar weten dat is echt geen enkel probleem! Moeders loopt er heel rustig bij rond, een relaxte hond die alles prima vindt. Ook voor kinderen die wat terughoudend zijn bij honden een prima manier om eens op een rustige wijze aan een hond te wennen.

 

 

Wegens een last minute afmelding hebben we nog een teefje beschikbaar. 8 april weet ik welk teefje dit is Camilla of Calypso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.