De bewustwordingsfase 21-28 dagen

Vandaag tikken we de 21 dagen aan, het begin van de bewustwordingsfase voor de pups en tevens de primaire socialisatie fase.
De pups gaan hun nestgenoten en ons als gezin nu echt herkennen, hun lichamelijke ontwikkeling gaat snel en er vindt meer interactie plaats. De pups gaan nu op onderzoek uit, de wereld in de werpkist is hun nu te klein.
Tijd om de ren weer van zolder te halen en het gebied rondom de werpkist uit te breiden en onze woonkamer weer in te krimpen. Het tussenschot kan er uit en de pups kunnen nu op eigen initiatief hun veilige werpkist verlaten om op verkenningstocht te gaan.

Inmiddels zijn er meer knuffels van verschillende materialen in de werpkist geplaatst en ook allen met een andere functie. Zo hebben we speeltjes met een belletje, een piepertje maar ook ritsel geluiden. Ze zijn zacht of stug of stevig, pluche etc. Elk speeltje geeft weer een andere ervaring aan de pups.

De pups krijgen nu ook veel meer mee van hun omgeving, ze horen en zien van alles. Lekker door kamer met de stofzuiger, stoomreiniger en de dweil. Mensen die aanbellen bij de deur, een telefoon die gaat en de televisie die aan staat. Van kinderfilmpjes met de meest irritante hoge geluidjes tot pittige actiefilms met knallen van ontploffingen :-). Overigens zeer verslaafd aan de serie ‘Homeland’ dus ik geloof niet dat vuurwerk hun straks nog van hun stuk zal brengen 😀

Bezoek is nu meer dan welkom om de pups aan allerlei verschillende mensen bloot te stellen. Grote en kleine, jong en oud, harde en zachte stem etc. Gelukkig zitten we om puppy knuffelaars nooit verlegen. Bovendien een extra bijkomend voordeel is dat we de verjaardag van onze dochter te vieren hebben deze maand. Een kamer vol bezoek met veel kabaal en een heleboel geuren.

De nageltjes hebben we inmiddels al voor de eerste maal geknipt. Ze groeien vrij snel en blijven wat haken in het vetbed en ze krassen op de huid van de moeder bij het drinken van de melk. Wat uiteraard niet prettig voelt. Ook hiermee bouwen we aan de toekomst, door dit nu regelmatig te herhalen zal het knippen van de nagels later geen probleem vormen.
Ook komen de voortandjes al door wat voor de teef steeds meer een onprettig gevoel zal opleveren tijdens het voeden

We starten vandaag met het aanbieden van vaste voeding naast de moedermelk. Nee geen hele maaltijden, het gaat om kennismaken met de vaste voeding. We geven de pups afwisselend ingeweekte brokken en stukjes vlees. Wij kiezen hiervoor zodat de nieuwe eigenaren ook zelf kunnen beslissen of ze vlees of brok gaan voeren of het wellicht ook afwisselen. Onze pups zijn dan zowel beide varianten gewend. de ingeweekte brokken gaan straks uiteraard langzaam over in de gewone brokken.

 

 

Wil je jezelf goed voorbereiden op de komst van een pup?
dan kan ik het boek ‘ Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1’
van Martine Burgers en Sam Turner aanraden. Veel tips en adviezen in de voorbereiden van aanschaf van een hond en voor de periode wanneer je een keuze hebt gemaakt en de pup uiteindelijk bij je komt wonen.

We hebben nog twee teefjes van dit nest beschikbaar.
Camilla en Calypso zijn nog op zoek naar nieuwe baasjes. U bent van harte welkom om vrijblijvend met ons kennis te komen maken en te zien hoe wij alles hier geregeld hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.