Dag 57

Dag 57

 

 

 

 

De werpkist staat al even in de huiskamer en Anna voelt zich hierin wel op haar plek. Haar buik begint een mooie bolle vorm aan te nemen en zakt langzaam wat naar achteren. Als ze lekker rustig ligt kan je de pups al goed voelen bewegen, dit blijft zo speciaal!
Onze dochter loopt ook rondom de werpkist en zit er ook geregeld met Anna samen in, zodatĀ  dit ook straks allemaal geen probleem is. Uiteraard krijgt ze rondom de bevalling alle rust die ze nodig heeft. We kijken de situatie aan, omdat dit haar eerste nest is weten we niet hoe haar bevalling gaat verlopen en misschien levert het haar wel stress op.

Voor nu is ze hartstikke rustig, graaft in de tuin mooi alle kiezels weg maar binnen nog rustig. Tja misschien kiest ze wel voor een buiten bevalling! Uiteindelijk kiest de teef zelf waar ze wil werpen.

We hebben zelf een camera op de werpkist staan die we via wifi vanaf overal kunnen bekijken. Ideaal wanneer je toch even weg moet bij een naderende bevalling. We houden haar temperatuur in de gaten, wanneer deze duidelijk zichtbaar begint te dalen zal de bevalling zich binnen 24 – 36 inzetten. Er ligt inmiddels ook een deken in de werpkist zodat ze hierin ook kan graven en een soort nest kan maken.

Een hond graaft van nature een kuil in het zand om in te bevallen, het lijkt mij wel iets moois voor in de toekomst om dat te kunnen realiseren!

Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.