6 weken oud alweer

Jeetje mina hoe snel gaat de tijd, morgen mogen de pups de kaarsjes van hun 6e levensweek uitblazen. We hebben vandaag ook een reünie met honden van onze eerdere nesten. De pups van het C-nest sluiten hier nog niet bij aan, er volgt vast nog wel weer een reünie.

De socialisatie met allerlei materialen breidt zich steeds verder uit en de pups ontwikkelen zich super snel. Ze kunnen nu zowel brok als vlees in normale staat kauwen en verteren, waar we het eerder nog moesten malen en inweken. De meesten oren staan overeind, sommige nog half en een dag later hangt dan ineens de vlag uit. Misschien gooien de pups de oren met Koningsdag wel allemaal in de lucht.
De temperatuur werkt nu fantastisch met ons mee en de pups spelen dagelijks buiten. Ze hebben afgelopen week ook voor het eerst in de roedel gelopen en wat een feestje was dat! Lekker uitdagen die grote honden en eens even snuffelen wat zij allemaal voor geuren bij zich dragen.
Iron wordt deze week 1 jaar en ik moet zeggen dat ook hij zich prima gedroeg. Ik had verwacht dat hij nog wat onstuimig gedrag zou vertonen maar hij was heel rustig met de pups en erg lief! Op de foto ligt hij op de grond te stoeien met Caesar.
De pups hebben hun eerste badje gehad, alleen de onderkant van het lichaam om aan het hele proces te wennen. Leuk om te zien dat de pootjes automatisch zwembewegingen gaan maken! Na even buiten spelen en weer allemaal nieuwe indrukken opdoen zijn we weer naar binnen gegaan en hebben ons mandje opgezocht om alles te gaan verwerken.
In de middag nog een liveoptreden middels gitaar van een van de nieuwe baasjes van de pups. Ik speel graag in op wensen van nieuwe eigenaren met waar hun pups mee in aanraking gaan komen. Zo kan ik mijn socialisatie checklist mooi uitbreiden en krijgen de pups nog meer ervaringen mee. Toch best handig als je een huis vol gitaren hebt, je er geregeld een hoop herrie mee maakt 😛 en de pup er dan ieder geval niet van onder de indruk is.

Afgelopen vrijdag is de chipper van de Raad van Beheer aan huis geweest. Deze voorziet alle pups van een chip en neemt bij elke pup DNA af. Dit DNA profiel wordt vergeleken met de ouders om te kijken of de ouders daadwerkelijk de ouders zijn. De pups ondergingen het alsof het niets was, er gaat toch wel een pittige holle naald naar binnen. Geen kik hebben ze gegeven, ze hebben zich zelfs niet verzet maar bleven rustig liggen, toppertjes! Dit weekend wacht hun weer een ontworming en volgende week bezoeken we de dierenarts voor de algehele controle en de vaccinaties. Ze krijgen dan alleen hun eigen paspoort waarin alles door de dierenarts wordt genoteerd.
Volgende week gaan we in ieder geval nog langs bij een kinderopvang. Ik ga een les verzorgen over hoe om te gaan met honden om bijtincidenten te verminderen. We beginnen met een knuffel hond en na de uitleg zal ik Bailey introduceren en daarna als verrassing mogen ze allen een puppy vasthouden.

Our lovely lady Camilla is nog beschikbaar, bij wie zal zij haar gouden mandje vinden?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.